Obiective turistice din judetul Calarasi
Bratul Borcea din Calarasi
Brațul Borcea din județul Călărași este un brat important al fluviului Dunarea si constituie o atractie turistica desavarsita pentru iubitorii de peisaje naturale salbatice. Are circa 70 km si impresioneaza mai ales datorita capacitatii extinse de revarsare. Bratul Borcea este navigabil, astfel ca in prezent multe vase comerciale circula pe el. Peisajele devin deosebit de frumoase in zona Cernavoda. Aici turistii pot urca pe un pod aflat la o inaltime considerabila pentru a admira natura salbatica in toata splendoarea sa. De-a lungul bratului exista numeroase zone impadurite care accentueaza caracterul natural al regiunii. La punctul Calarasi- Ostrov Bratul Borcea paraseste Dunarea pentru a se reuni cu ea in localitatea Giurgeni.
Gradina Zoologica din Calarasi
Grădina Zoologică Călărași. In multe orase din tara exista gradini zoologice si iata ca nici Calarasiul nu se lasa mai prejos. Si nu doar atat, pentru ca Gradina de la Calarasi este a treia ca si dimensiune din Romania. Este renumita si pentru ca aici s-au nascut puii de Tigru Siberian, pentru ca are in proprietate specii mai putin intalnite la noi in tara (cum ar fi ursul Grizzly specific Alaskai si Strutul Emu specific Australiei). Tot aici copiii si turistii pot admira lei, hipopotami, tigri, ursi, maimute, reptile si numeroase specii de pesti.
Muzeul Dunarii de Jos
Muzeul Dunării de Jos este specializat pe domeniul arheologiei si a fost dat in functiune turistica in anul 1950. Exponatele de aici insumneaza nu mai putin de 500 de artefacte specifice zonei – cele mai interesante fiid lucrari pictate sau sculpturi, lucrari de grafica sau arta decorativa. De curand in cadrul muzeului s-a deschis si o ramura etnografica.
Muzeul de Arheologie
Muzeul de arheologie al civilizaţiei Gumelnița se regaseste in localitatea Oltenita si este unul cu totul special datorita specificului sau. Muzeul este inchinat civilizatiei Gumelnita care este una preistorica, cu radacini in era neoliticului. Aceasta a fost o asezare din zona sudica a tarii si zona de nord a Bulgariei. Inceputurile muzeului le regasim in 1957 cand s-a facut o donatie consistenta de circa 900 de piese arheologice. Intre timp numarul exponatelor a crescut considerabil, inclusiv cu obiecte ce au apartinut civilizatiilor istorice din Campia Romana.
Ruinele Cetatii Bizantine Vicina
Ruinele Cetății Bizantine Vicina se pot vizita in localitatea Ostrov, chiar pe insulita denumita Pacuiul lui Soare. Ce este de remarcat la acest obiectiv turistic este faptul ca ruinele sunt ale singurei cetati bizantine ramasa din Europa. Constructia sa incepe in 969 si se finalizeaza in anul 976. Cel mai probabil Cetatea Vicina a reprezentat un punct vamal si de aparare al armatei imperiale.
Lacul Valea Rosie
Lacul Valea Roșie este unul din obiectivele turistice cunoscute din Calarasi. Il regasim in satul cu acelasi nume, relativ aproape de localitatea Mitreni. Apa sa este bogata in sare si formeaza alaturi de cadrul natural dimprejur o frumoasa zona de relaxare si petrecere a timpului liber. Lacul este renumit pentru puterile sale terapeutice si multi turisti se intorc aici anual pentru diverse tratamente. Suprafata lacului este de 14 ha, toata fiind presarata cu pesti cum ar fi crap, caras, fitofag. Lacul este protejat prin lege, iar turistii care vin pentru tratament sunt gazduiti de pensiunile din preajma.