Obiective turistice din judetul Bacau
Statiunea Slanic Moldova
Stațiunea Slănic-Moldova o gasim amplasata la estul Carpatilor Orientali, mai exact in masivul Nemira. Este strabatuta de raul Slanic, afluent al Trotusului, intr-o depresiune frumos impadurita cu brazi si fagi. Se afla la 84 km de Bacau, in apropiere de Targu Ocna. Este unul din obiectivele turistice care poate fi vizitat atat iarna, cat si vara. Turistii vin aici pentru aerul curat, bogat in aerosoli si ioni benefici. Slanicul mai este renumit si pentru izvoarele sale numeroase, bogate in carbon, putin sulf, clor, sodiu. Izvoarele au fost descoperite in 1801, iar mai tarziu in 1877 au fost construite primele sisteme balneare.
Salina Drumul Sarii
Salina Drumul Sării este salina de la Targu Ocna, orizontul IX din mina Trotus. Turistii pot alege acest obiectiv turistic pentru a petrece o zi intreaga. In interior pot practica sport, pot vizita expozitii artistice sau biserica. Cei doritori se pot scalda in baile cu apa sarata sau in strand. Prin petrecerea timpului in salina, puteti ajuta la vindecarea diferitelor afectiuni ale aparatului respirator.
Casa Memoriala George Bacovia
Casa Memorială George Bacovia se afla in orasul Bacau si reprezinta unul din obiectivele de valoare cu care se poate lauda municipiul. Casa a apartinut parintilor poetului, iar ulterior chiar lui. Se spune ca Note de primavara, una din cele mai populare poezii, a fost creata chiar la una din ferestrele casei. Locuinta poate fi vizitata inca din anul 1971, iar in interior turistii pot admira obiecte ce au apartinut poetului, manuscrise, opere traduse in alte limbi.
Curtea Domneasca din Bacau
Biserica și Curtea domnească din orașul Bacău. Curtea a fost resedinta temporara a lui Alexandru, unul din fii lui Stefan cel Mare, intre 1481 si 1496. In tot acest timp curtea domneasca a fost punctul central administrativ, organizator si de control pentru Tara de Jos. Din documente nu reies prea multe lucruri legate de constructia sau distrugerea curtii, dar se presupune ca ea a fost descoperita in urma unor sapaturi si ca a fost ridicata in a doua jumatate a sec XV-lea. Azi din cladire se pastreaza pivnita, care are doua camere. Ansamblul cuprinde si biserica din caramida cu hramul Adormirii Maicii Domnului, ctitorie a domnitorului Alexandru si reparata mai tarziu de domnitorul Vasile Lupu.
Castelul Rosu din Hemeius
Castelul Roșu de la Hemeiuș este locatia in care a fost turnat filmul Dumbrava minunata, iar parcul dimprejurul castelului este chiar Dumbrava Lizucai. Ca si dimensiune, parcul de la Hemeius este al doilea din tara, iar aici pot fi admirate specii numeroase de copaci, unii foarte rari – ca de exemplu sequoia, giganticul muntilor Sierra Nevada. In anul 1880 un talentat peisagist de origine germana a decis inceperea lucrarilor pentru amenajarea acestui frumos parc. Castelul Rosu poarta aceasta denumire de la caramida de culoare rosiatica a zidurilor sale. Din nefericire castelul nu poate fi vizitat si este dezafectat de circa 20 ani. Cu toate ca ar putea fi unul din cele mai circulate obiective turistice din Bacau, autoritatile nu s-au ingrijit de starea sa.
Vivariul
Vivariul din Bacău reprezinta un unicat pentru Romania. Este un muzeu in care cresc si se reproduc exponatele. A fost constituit in 1975 intr-o cladire istorica. Vizitatorii au acces la 4 expozitii permanente care includ printre altele mii de pesti, reptile si pasari.
Manastirea Casin
Mănăstirea Cașin. Bacaul are un potential turistic urias in mare datorita constructiilor sale. In aceasta categorie includem si Manastirea Casin, ridicata de catre Voievodul Gheorghe Stefan in anul 1655. Inainte locul apartinea unor monahi. Manastirea este imprejmuita cu un zid pietruit, aspect ce intareste ideea unei fortarete. In anul 1805 locasul a fost grav avariat de un cutremur puternic, dar mai tarziu a fost reconstruit de catre monahii Ierotei si Isaia Tarigradeanu.
Lacul Bacau
Lacul Bacău este impartit in doua: Lacul Bacau I si II. Ambele zone sunt protejate prin lege si se afla aproape de Municipiul Bacau. Reprezinta doua obiective turistice spectaculoase datorita numarului urias de specii de pasari. Iubitorii de pasari vor descoperi aici cateva specii aparte ca de exemplu Acvila codalb. Lacul reprezinta casa multor specii de pasari amenintate. Cei care ajung in zona se pot delecta cu pescuit sportiv, plimbari pe malul lacului, inot, canotaj si ciclism.
Atentie, fotografia pentru “Curtea Domneasca din Bacau” este de fapt Curtea Domneasca de la Targoviste!!!!
Aveti dreptate, site-ul este in constructie momentan si mai exista erori. Va multumesc pentru comentariu!